Ugglantouren

Ugglans Tour 2022 var minst sagt en succé. Tack till alla som deltog och ville göra detta tillsammans med oss. Inför 2023’s upplaga av touren kommer några mindre ändringar att göras. Ni finner mer info om detta längre ner.

Vi har expanderat till att anordna två tourer 2023. “Svealand” och “Götaland”. Dessa är två helt separata tourer. Anmälan till de två kommer således göras separat. Nedan finner du generell info som gäller för båda tourerna och sedan kommer info som berör de enskilda tourerna.

Följande divisioner erbjuds i båda tourerna och du anmäler dig enligt ratingen

  • Amateur Women 2 (FA2): < 825 (lägre än 825)
  • Amateur Women 4 (FA4): < 725 (lägre än 725)
  • Mixed Amateur 2 (MA2): < 935 (lägre än 935)
  • Mixed Amateur 3 (MA3): < 900 (lägre än 900)
  • Mixed Amateur 4 (MA4): < 850 (lägre än 850)
  • Mixed Junior ≤18 (MJ18): Inget rating”tak”. (För dig som är född 2005 eller senare)

Hur anmäler jag mig till eventen?
Det finns två olika sätt att anmäla sig till eventen. Antingen via ett “tourpass” eller “enskild biljett”. Vid köp av tourpass går du in i fliken för den touren du vill delta i och följer instruktionerna där. För enskilda pass -> besök fliken för det specifika eventet och följ instruktionerna där.

Tourpass - 1450kr (inkluderat banavgift på samtliga banor)
I början av året kommer vi släppa 40 st tourpass till respektive tour. Först till kvarn. Köper du ett Tourpass är du garanterad plats i varje event för den touren du har köpt ditt tourpass. När du köper tourpass, gå in i den touren du anmält dig till och anmäl dig i samtliga deltävlingar.
Länk till Ugglantouren 2023 (Götaland)
Länk till Ugglantouren 2023 (Svealand)

Tourpassen släpps Fredag 6:e januari 2023. Först då kommer du kunna lägga in dig själv i eventet i Tjing. Det kommer släppas 40 tourpass till varje tour. Dvs 40st till Götaland och 40st till Svealand.

Hur köper jag tourpass?
Följ dessa instruktioner för att köpa tourpass. Det är av största vikt att du gör i ordningen som står och läser igenom allt.

1. Anmäl dig till samtliga event i tjing för den touren du köpt tourpass. Se till att anmäla dig i rätt division. Följ mallen ovan enligt rating (Har du ingen rating, kontakta TD per mail så hjälper vi dig). Om du inte kan anmäla dig till eventen i tjing så är det för att tourpassen har sålt slut/vi har stängt anmälan för tourpass.

2. Swisha 1450kr till 1235241195. Skriv ”TOURPASS Götaland” om du köper för touren i Götaland. Skriv “TOURPASS Svealand” om du köper för touren i Svealand.

3. Har du anmält dig enligt instruktionerna har du en garanterad plats.

Enskild biljett - 400kr (inkludera banavgift)
En månad innan respektive event öppnar vi anmälan för de platser som är kvar.
Instruktioner för hur du anmäler dig och köper en enskild biljett finns under respektive event.

Vad ingår i anmälningsavgiften?
• Alla events är sanktionerade
• Player pack (Player pack innehåller två produkter från Kastaplast, re-throw disc från Ugglans discgolf m.m)
• Vi ser till att det finns toalett för varje event.
• Mat nära till hands
• KTP-priser
• Utlottningar

Hur vinner jag?
Ha kul. Den som har roligt vinner i livet!
Mer specifikt hur du vinner Ugglantouren 2023:
Vi använder oss av Tjings poängsystem. Systemet fungerar som så att desto bättre du placerar dig inom din division, desto mer poäng får du. 100 poäng är maxpoäng för en deltävling. Det är dina fyra(4) bästa deltävlingar som räknas in i totalen. Skulle du byta division eller spela något event i en annan division, då kommer dina poäng inte följa med men du spar dina poäng i varje division.

Priser ges ut till pallplatstagare (första-, andra- och tredjeplats). Detta gäller både för totalen och per enskilt event.

Priser för enskilt event: (alla klasser får samma priser oavsett antalet deltagare i divisionen)
1:a plats: 1000kr presentkort hos Ugglans Discgolfbutik
2:a plats: 500kr presentkort hos Ugglans Discgolfbutik
3:e plats: 250kr presentkort Ugglans Discgolfbutik

Totalen:
Pallplatstagare i totalen får troféer. Nedan ser ni en bild på förra årets troféer, 2023’s upplaga kommer bli minst lika coola!

Play-off och Tiebreaker
För enskilt event spelas play-off hål tills vi har en vinnare Tie-breakers för totalen är enligt följande i ordning: * Antalet 1:a platser * Antalet 2:a platser * Antalet 3:e platser Om vi efter detta fortfarande har lika, då kommer play-off hål spelas tills en av spelarna har vunnit två hål (behöver inte vara två hål i rad)

Krävs det ett aktivt PDGA-medlemskap?
Ja, det krävs PDGA-medlemskap för att delta i Ugglans Tour 2023. Med ett aktivt PDGA-medlemskap förs historik kring dina tävlingar, rating och resultat. Alla tävlingar sanktioneras med hjälp av- och via PDGA. Det kostar 20 usd per 365 dagar att ha ett PDGA-medlemskap (för “vanligt” medlemskap). Du kan enkelt bli medlem här: pdga.com/membership. För att delta i touren måste du ha ett aktivt medlemskap.

Jag ligger på gränsen mellan två divisioner, hur gör jag?
När du har spelat två deltävlingar i samma division blir du låst till den divisionen resten av touren. Fram till att du har spelat två deltävlingar i samma division så kommer du spela i den division din officiella PDGA-rating speglar. Undantag för denna regel är om du går över rating”taket” för en division med 15 eller mer rating. Då kommer du bli uppflyttad till närmaste division.

Jag ligger på gränsen till ratingtaket för högsta divisionen, hur gör jag?
Spelar du i högsta ratingklassen har du rätt till att spela hela touren vid köp av tourpass (oavsett hur hög din rating blir under årets gång). Enskilda eventbiljetter utgår du från din dåvarande rating vid anmälan.

Återbetalningspolicy

Tourpass:
Ugglans Discgolf erbjuder återbetalning för Tourpassen upp till 30 dagar efter köp. Efter 30 dagar erbjuds ingen form av återbetalning.

Enskild biljett:
Ugglans Discgolf erbjuder återbetalning för Enskilt eventpass upp till 14 dagar innan eventstart. Köper du eventpasset 13 dagar (eller färre) innan eventstart erbjuder Ugglans Discgolf ej återbetalning.

Ugglantouren 2023
Alla deltävlingar

GÖTALAND

Uspastorp, Nol (del 1)
Sön 23:e April

Hazel Hill, Stenungsund (del 2)
Sön 21:a maj

Kesberget, Vårgårda (del 3)
Sön 18:e juni

Svenljunga (del 4)
Sön 27:e augusti

Kaparebanan, Onsala (del 5)
Sön 24:e September

Dagschema
Player Meeting: 08:15
Runda 1 start: 09:00
Lunch (ungefär): 12:45-13:45
Runda 2 start (ungefär): 14:00
Play-off/Prisutdelning (ungefär): 17:30

Nocco Logo Barebells Logo

Tack till våra sponsorer som gör detta möjligt:
NOCCO
KASTAPLAST
Barebells

Ugglan Logo

Öppetider:
tis-fre: 11-19
lör-sön: 10-16

Tel: 08-96 66 15

stockholm@ugglansdiscgolf.se
goteborg@ugglansdiscgolf.se
linkoping@ugglansdiscgolf.se

Stockholm:
Odlingsgatan 6A, Sundbyberg
Karta

Göteborg:
Göteborgsvägen 88 i Sävedalen (glashuset).
Karta

Linköping:
Wernersgatan 2.
Karta